Često postavljana pitanja

Naplaćujemo li % provizije?

Ne. Mi imamo definirane cijene naše usluge. Cijena se kreće u rasponu 30 – 200 eura, ovisno o iznosu povrata, ako je iznos povrata veći od cca 2500 eura,  iznos provizije se posebno formira. Dobit ćete preliminarni izračun prije same odluke.

Mogu li poslati dokumente putem e-maila?

Da, naravno. Dokumente skenirajte i pošaljite nam ih kako biste dobili besplatan preliminarni izračun.

Hoću li dobiti besplatan izračun prije nego angažiram vašu uslugu?

Da, dobit ćete potpunu informaciju o iznosu povrata i iznosu kojeg mi zaračunavamo za našu uslugu.

Hoće li povrat poreza biti transferiran izravno na moj račun?

Da, primit ćete povrat poreza izravno iz poreznog ureda države u kojoj ste ostvarili prava na povrat. Mi ne transferiramo povrat na naš račun.

Koliko duge se čeka na povrat poreza?

Razdoblje povrata ovisi o državi i poreznoj godini. Ponekad traje samo 4 tjedana. Prosječno razdoblje trajanja je oko 3 – 4 mjeseca, ali morate biti svjesni da ponekad povrat poreza može trajati i znatno duže u slučajevima kada porezna uprava iz određenih razloga traži nadopunu porezne prijave.

Moram li prijaviti dohodak ostvaren u inozemstvu, iako tamo plaćam porez?

U određenim slučajevima postoji obveza izvještavanja Porezne uprave o ostvarenom inozemnom dohotku i plaćenom porezu u propisanom roku. Brigu o tome kako postupiti u vašem slučaju prepustite nama.

Moram li za inozemni dohodak predati godišnju poreznu prijavu?

Obveza podnošenja godišnje porezne prijave propisana je Zakonom o porezu na dohodak za rezidente koji ostvaruju inozemni dohodak, ali samo u određenim slučajevima. Ukoliko utvrdimo da se taj slučaj odnosi na vas, podnijet ćemo godišnju poreznu prijavu.

Moram li dostavljati JOPPD obrasce Poreznoj upravi?

Prema Pravilniku o porezu na dohodak utvrđene su situacije u kojima ste dužni predati JOPPD obrazac svaki mjesec nadležnoj ispostavi Porezne uprave. Ukoliko nam ukažete svoje povjerenje, JOPPD obrasce dostavljati ćemo putem e-Porezne uprave umjesto vas.

Mogu li ostvariti pravo na dječji doplatak, ako radim u stranoj zemlji, a moja obitelj živi u Hrvatskoj?

Da, ali pod određenim uvjetima. Ovisi primjerice o primanjima koja su ostvarena u toj stranoj zemlji i o mjesecima rada, imaju li ostali članovi obitelji imaju primanja u Hrvatskoj, postoji li pravo na dječji doplatak u Hrvatskoj i sl. Za detaljnije informacije obratite nam se za savjet kako bismo mogli razmotriti vaš konkretan slučaj.

Koji su osnovni uvjeti za ostvarivanje prava na dječji doplatak ?

Dječji doplatak mogu primati sva djeca do određene dobi, najčešće do 18 godina, uz preduvjet da žive u nekoj od EU/EEA zemalja, odnosno u Hrvatskoj.